Esteettömien matkailupalvelujen johtaminen

Sinun täytyy ensin suorittaa Johdanto vastuullisen matkailun portaille ennen kuin voit osallistua tälle kurssille.
or log in to view this course.
Matkailutoimija menee laatikon ohi lapsen kanssa joka on rattaissa.

Esteettömien matkailupalvelujen johtaminen

Teema: Esteetön matkailu

Taso: Yrittäjä

Laajuus: 1 opintopiste

Oppitunnit: 5 kpl

Arviointi: kurssin lopussa on lopputesti

Osaamistavoitteet:

Osaat arvioida ja johtaa matkailupalveluiden ja tuotteiden fyysistä ja kulttuurista esteettömyyttä sekä yhdenvertaisuutta

Tunnistat esteettömyyden edistämisen osaksi vastuullista matkailutoimintaa

Ymmärrät mitä digitaalinen saavutettavuus tarkoittaa konkreettisesti

Katso introvideo kurssista (1:47). Video sisältää tekstityksen.

Kurssin kuvaus

Esteettömien palveluiden johtamisen kurssilla perehdyt tarkemmin esteettömyyteen liittyvään lainsäädäntöön, digitaaliseen saavutettavuuteen, esteettömyyden arviointiin ja tasavertaisen asiakaspalvelun johtamiseen. 

Oppiminen tapahtuu videoiden ja luettavan materiaalin avulla. Pääset myös testaamaan oppimaasi pienten kyselyiden avulla. Tämä kurssi sisältää viisi oppituntia.

 

Oppitunnit

1. Johdanto esteettömien matkailupalveluiden johtamiseen

Length: 10 minutes

Matkailutoimija on rakentanut portaikon laatikoista. Matkailutoimija on juurella. Kuvassa oranssi numero 1.

Omaat jo perusymmärryksen siitä, mitä esteetön matkailu on. Tällä kurssilla laajennat osaamistasi esteettömyydestä matkailussa. Kurssin käytyäsi osaat arvioida matkailupalveluiden ja -tuotteiden fyysistä ja kulttuurista esteettömyyttä sekä yhdenvertaisuutta. Lisäksi tunnistat esteettömyyden edistämisen osaksi vastuullista matkailutoimintaa. Osaat huomioida erilaisten esteettömiä palveluja tarvitsevien asiakkaiden tarpeita ja hyödynnät tätä osaamistasi esimiestyössäsi.
Ymmärrät, mitä digitaalinen saavutettavuus tarkoittaa. 

3. Digitaalinen saavutettavuus

Length: 300 minutes

Matkailutoimija on rakentanut portaikon laatikoista. Matkailutoimijakiipeää portaikkoa ylös. Kuvassa violetti oranssi kolme.

Tällä oppitunnilla perehdyt siihen, mitä digitaalinen saavutettavuus oikein konkreettisesti tarkoittaa ja miten sitä voit omassa työyhteisössäsi edistää. 

4. Esteettömyyden arviointi

Length: 80 minutes

Kuva, jossa matkailutoimija on rakentanut portaikon laatikoista. Matkailutoimija on itse huipulla. Kuvassa oranssi (taso2) numero neljä.

Tällä oppitunnilla käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja esteettömyyden kartoittamiseen ja pääset myös itse testaamaan työkaluja käytännössä. 

5. Tasavertaisen asiakaspalvelun johtaminen

Length: 90 minutes

matkailutoimija on rakentanut portaikon laatikoista. matkailutoimija kiipeää portaikkoa ylös. Kuvassa oranssi numero viisi (taso 2).

Olet jo perehdynyt moniin eri näkökulmiin esteettömien matkailupalveluiden johtamisessa. Tällä oppitunnilla syvennät osaamistasi erityisesta tasavertaisen asiakaspalvelun johtamisessa.

6. Kurssitesti

Length: 90 minutes

Matkailutoimija on rakentanut portaikon laatikoista. Matkailutoimija on huipulla. Kuvassa oranssi numero 6.

Olet nyt opiskellut kaikki Esteettömien palveluiden johtamisen -kurssin oppitunnit ja pääset tekemään kurssin lopputestin. Se sisältää kysymyksiä kaikista viidestä oppitunnista. Näistä 80 prosenttiin pitää vastata oikein, jotta kurssi on suoritettu. Onnea testiin!