Meistä

Vastuullisen matkailun portaat -koulutus on kehitetty osana Vastuullisen matkailun portaat – koulutusmallin kehittäminen -hanketta, jonka toteutusaika oli 1.1.2019 – 30.6.2021. Hanketta rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriön ESR-toimenpidekokonaisuus: valtakunnallisten koulutusmallien kehittäminen. Toteuttajina hankkeessa toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti / Lapin yliopisto, Oulun yliopisto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Euroopan sosiaalirahaston logo, Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa hiilijalanjäljen mittaus on ollut tärkeänä kehittämisen näkökulmana. Oulun yliopistossa  on keskittynyt ilmastonmuutoksen tutkimukseen. Lapin yliopisto on jo pitkään edistänyt vastuullisuutta keskittyen mm. esteettömyyteen, eläinten eettiseen hyödyntämiseen matkailussa sekä arktisen matkailun kestävyyden edistämiseen. Haaga-Heliassa on tehty pitkää yhteistyötä sosiokulttuurisen kestävyyden edistämiseksi. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vahva toimija kestävän matkailun edistämisessä.

Katso tämä video (5:36 min). Video sisältää tekstityksen.

Nykyään projektissa olleet Oulun yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu eivät enää osallistu Vastuullisen matkailun portaat -yhteistyöhön. Syyskuusta 2023 lähtien Lapin yliopisto vastaa sivuston hallinnoinnista.