Kurssit

 • Johdanto vastuullisen matkailun portaille

  3 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimijalla on kolme isoa laatikkoa käsissään. Kuvan reunus on vihreä.

  Olet varmaankin törmännyt vastuullisuuteen matkaillessasi tai työssäsi? Oletko miettinyt, mitä vastuullisuus tarkoittaa matkailijalle? Entä matkailuyritykselle tai kohteelle? Vastuullisuus on moniulotteinen ja ajankohtainen aihe. Sitä voi tarkastella sekä luonnon, ihmisten, kulttuurin että talouden kannalta. Tällä johdantokurssilla esittelemme sinulle, mitä on vastuullinen matkailu ja miksi sitä kannattaa opiskella! Johdanto sopii kaikille vastuullisesta matkailusta kiinnostuneille.

 • Vastuullisuusviestinnän perusteet

  7 oppituntikurssikategorioissa
  Matkailutoimija tarkastelee laatikkoon kiinnitettyjä ilmoituksia. Kuvan reunus on vihreä.

  Vastuullisuusviestinnän perusteet -kurssilla opit viestimään vastuullisuudesta vaikuttavasti asiakkaillesi ja muille sidosryhmille soveltuvalla tavalla ja soveltuvissa kanavissa.

 • Esteettömyys matkailussa

  4 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija kulkee laatikon ohi lapsensa kanssa, joka on rattaissa. Kuvan kehys on keltainen.

  Tällä kurssilla saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin: Mitä esteettömyys tarkoittaa matkailussa? Miksi sen huomioiminen on tärkeää? Minkälaisia asiakasryhmiä esteettömyys koskee ja millaisia erityistarpeita näillä kohderyhmillä on? Lisäksi saat vinkkejä esteettömyyden huomioimisesta asiakasrajapinnassa ja ymmärrät esteettömän matkailun potentiaalin tulevaisuudessa. 

 • Esteettömien matkailupalvelujen johtaminen

  6 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija kulkee laatikon ohi lapsensa kanssa, joka on rattaissa. Kuvan kehys on oranssi.

  Esteettömien palveluiden johtamisen kurssilla perehdyt tarkemmin esteettömyyteen liittyvään lainsäädäntöön, digitaaliseen saavutettavuuteen, esteettömyyden arviointiin ja tasavertaisen asiakaspalvelun johtamiseen. 

 • Esteettömien matkailupalvelujen kehittäminen

  4 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija kulkee laatikon ohi lapsensa kanssa, joka on rattaissa. Kuvan kehys on violetti.

  Tällä kurssilla perehdytään esteettömyyden kehittämiseen matkailussa. Asiaa tarkastellaan enemmän matkailualueen näkökulmasta. Opit lisää esteettömyyteen liittyvää sanastoa, saat työkaluja matkailupalveluiden ja -tuotteiden fyysisen ja kulttuurisen esteettömyyden sekä yhdenvertaisuuden arviointiin matkailualueen tasolla, ymmärrät esteettömyyden merkityksen matkailualueen kehittämisessä ja osana aluekehitystä sekä ymmärrät esteettömän matkailun potentiaalin. 

 • Ilmastoteot jokapäiväisessä matkailutyössä

  5 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija istuu laatikon sisällä ja laatikon päällä on sadepilvi. Kuvan kehys on keltainen.

  Matkailun ja ilmastonmuutoksen suhde on moniulotteinen. Matkailualalla otetaan vastuuta ilmastonmuutoksen hillitsemisestä ja samaan aikaan sopeudutaan ja sopeutetaan omaa toimialaa ilmastonmuutokseen. Ilmastotyön merkitys kasvaa koko ajan, ja siihen tarvitaan lisää osaajia. Tule oppimaan lisää ilmastoteoista jokapäiväisessä työssä ja liity kasvavaan ilmastovastuullisten joukkoon!

 • Ilmastotyön johtaminen matkailussa

  6 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija istuu laatikon sisällä ja laatikon päällä on sadepilvi. Kuvan kehys on oranssi.

  Matkailun ja ilmastonmuutoksen suhde on moniulotteinen. Matkailualalla otetaan vastuuta ilmastonmuutoksen hillitsemisestä ja samaan aikaan sopeudutaan ja sopeutetaan omaa toimialaa ilmastonmuutokseen. Ilmastotyön merkitys kasvaa koko ajan, ja siihen tarvitaan lisää osaajia. Ota haltuun ja vie käytäntöön ilmastotyön johtamisen perusteesit!

 • Ilmastotyön kehittäminen matkailussa

  7 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija istuu laatikon sisällä ja laatikon päällä on sadepilvi. Kuvan kehys on violetti.

  Matkailun ja ilmastonmuutoksen suhde on moniulotteinen. Matkailualalla otetaan vastuuta ilmastonmuutoksen hillitsemisestä ja samaan aikaan sopeudutaan ja sopeutetaan omaa toimialaa ilmastonmuutokseen. Ilmastotyön merkitys kasvaa koko ajan, ja siihen tarvitaan lisää osaajia. Tämä kurssi on sinulle, joka haluat olla aktiivisesti mukana kehittämässä oman alueesi ilmastotyötä.

 • Matkailun ekologisten vaikutusten kirjo

  6 oppituntikurssikategorioissa ,
  Matkailutoimija on laatikossa. Laatikossa on myös lintu. Laatikon ulkopuolella on puita ja tukkeja. Kuvan kehys on keltainen.

  Ekologisten vaikutusten kirjo -kurssilla opit, millaisia ekologisia vaikutuksia matkailulla voi olla. Opit, miten juuri sinä voit edistää matkailun ekologista kestävyyttä.

 • Yrityksen ekologinen vastuu

  7 oppituntikurssikategorioissa ,
  Ekologisten vaikutusten teemaa kuvaava laatikko, jossa mukana luonnon elementtejä

  Oletko miettinyt, millaisia ekologisia vaikutuksia yritystoiminnalla voi olla? Mikä on matkailuyrittäjän vastuu ympäristöstään? Entäpä miten lainsäädäntö ohjaa ekologiseen kestävyyteen? Ja miten kestävyyttä mitataan? Tällä kurssilla saat vastauksia näihin ja muihinkin ekologiseen kestävyyteen liittyviin kysymyksiin!