Kurssikategoria: Matkailun sosiaalinen ja kulttuurinen vastuullisuus

• Matkailun vaikutukset paikallisyhteisössä

• Matkailun vaikutukset paikallisyhteisössä - 25,00
    Kaksi matkailutoimijaa istuu laatikoiden päällä ja keskustelee. Takana näkyy kaupunki. Kuvan kehys on keltainen.

Matkailun vaikutukset paikallisyhteisössä Teema: Matkailun sosiaalinen ja kulttuurinen vastuullisuus Taso: Työntekijä Laajuus: 1 opintopiste Hinta: 25 € Vastuullinen kouluttaja: Oppitunnit: 5 Arviointi: Osaamistesti viimeisen oppitunnin lopussa Osaamistavoitteet: Tiedät matkailualan vaikutukset paikalliseen kulttuuriin ja väestöön. Tunnistat yksittäisen matkailijan ja työntekijän vaikutusmahdollisuudet vastuullisen matkailun edistämisessä. Kurssin kuvaus Oletko miettinyt mitä on liikamatkailu tai minne on ok matkustaa? […]

• Sosiokulttuurisen vastuullisuuden huomiointi matkailuyrityksessä

• Sosiokulttuurisen vastuullisuuden huomiointi matkailuyrityksessä - 25,00
    Kaksi matkailutoimijaa istuu laatikoiden päällä ja keskustelee. Takana näkyy kaupunki. Kuvan kehys on oranssi.

Samalla tavalla kuin yrityksissä voidaan kiinnittää huomiota vaikkapa energian säästämiseen tai kierrättämiseen ekologisen vastuullisuuden edistämiseksi, yritykset voivat omalla toiminnallaan edistää myös matkailun sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuutta. Tällä kurssilla opit, miten edistää matkailu sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuutta matkailuyrityksen toiminnassa. Asiaa lähestytään yrittäjän tai esimiehen näkökulmasta. Opintojaksolla pääset tutustumaan teksteihin, podcasteihin ja videoihin, jotka käsittelevät sosiokulttuuriseen vastuullisuuteen liittyviä aiheita. Näihin materiaaleihin pohjautuvat tehtävät auttavat sinua pääsemään sisään aiheeseen. Jos sinulla on jo valmiiksi osaamista matkailusta tai sosiokulttuurisesta vastuullisuudesta liittyen, pääset hyödyntämään sitä kurssilla. Samoin opintojakso auttaa sinua edistämään vastuullisuutta omassa työssäsi. Tervetuloa mukaan!

• Sosiaalisesti ja kulttuurisesti vastuullisen matkailualueen kehittäminen

• Sosiaalisesti ja kulttuurisesti vastuullisen matkailualueen kehittäminen - 25,00
    Kaksi matkailutoimijaa istuu laatikoiden päällä ja keskustelee. Takana näkyy kaupunki. Kuvan kehys on violetti.

Samalla tavalla kuin keskitytään vähentämään matkailun hiilijalanjälkeä tai ympäristön kulumista, on keskeistä myös edistää matkailun sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuutta. Vaikka matkakohteet ovat matkailun paikkoja, ne ovat myös kotipaikkoja alueen asukkaille. Tällä kurssilla tavoitteena on siis oppia, miten matkailun sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuutta voidaan edistää matkailualueen kehittämisessä ja suunnittelussa. Asiaa lähestytään esimerkiksi matkailukehittäjän, alueorganisaation tai kunnan toimijan näkökulmasta. Opintojakso auttaa siis sinua edistämään sosiokulttuurista vastuullisuutta omassa työssäsi. Kurssilla tutustut aihetta käsitteleviin teksteihin, podcasteihin ja videoihin. Näihin materiaaleihin pohjautuvat tehtävät auttavat pääsemään sisään aiheeseen. Jos sinulla on jo valmiiksi osaamista matkailusta tai sosiokulttuurisesta vastuullisuudesta, pääset hyödyntämään sitä kurssilla! Tervetuloa kurssille!